Algemene informatie

Met het starten van een eigen bedrijf of zelfstandig beroep komen er veel zaken op u af. Het is niet eenvoudig om een bedrijf op te starten en succesvol ondernemer te worden. Wat voor bedrijf u ook wilt beginnen, een goede voorbereiding is altijd essentieel. Door een ondernemingsplan op te stellen kunt u zich zo goed mogelijk voorbereiden.

Zelfstandig ondernemer worden betekend bewust kiezen voor een leven vol onzekerheid en het nemen van risico′s. Zelfstandig ondernemer worden betekend ook een grote mate van zelfstandigheid en volledige verantwoordelijkheid voor alles wat met het bedrijf te maken heeft.

Dit maakt het ondernemerschap zeer aantrekkelijk maar soms ook heel moeilijk. Om een leven als zelfstandig ondernemer vol te kunnen houden moet u hier met de juiste motivatie hebben aan beginnen. Bovendien moet u beschikken over relevante ondernemerskwaliteiten en vaardigheden. Geschiktheid voor het ondernemerschap is enorm belangrijk en is een streng criterium zowel voor de voorbereidingsperiode als het verkrijgen van een financiering. Dat is ook niet zo gek, want zonder geschiktheid voor het ondernemerschap is de kans ook niet zo groot dat uw bedrijf een succes zal worden.

Hebt u een PW-uitkering en wilt u starten als zelfstandig ondernemer, dan kunt u mogelijk toestemming krijgen voor de voorbereidingsperiode.